22 Jun 2010

Foxfire


Vuonna 1996 ilmestynyt Foxfire kuuluu ehdottomasti elokuvasuosikkeihini. Siinä on  jotain viehätystä edelleen. Elokuva perustuu Joyce Carol Oatesin samannimiseen kirjaan. Foxfire kertoo viidestä hyvin erilaisesta tytöstä. Maddie (Hedy Burres) on taiteesta kiinnostunut nuori, joka kulkee kamera kädessään joka paikassa,  Goldie (Jenny Shimizu) kapinoi huumeiden avulla, Rita (Jenny Lewis) on hiljainen ja tunnollinen ja Violet (Sarah Rosenberg) puolestaan uhmakas ja paljastavasti pukeutuva. Nämä tytöt yhdistää toisiinsa kaupunkiin saapuva Legs (Angelina Jolie), joka auttaa tyttöjä pistämään vastaan keski-ikäiselle miesopettajalle, joka lähentelee naispuolisia oppilaitaan. Tyttöjen välille muodostuu vahva side ja ystävyys. Rajoja rikotaan eikä kaikki tietenkään suju ongelmitta.

"Where do you live?
- Mostly in my head "
"What are you girls, huh? Some kind of gang? 
Girls who run with foxes and that sort of thing?"
"I'm proud of my geekdom, God dammit!"



Kesti muuten hetken aikaa tajuta, että leffan Jenny Lewis on se sama Jenny Lewis joka nykyään tunnetaan parhaiten laulajana sekä Rilo Kileysta että omaa nimeä kantavasta bändistä. Ei muuten auta nämä ihanat kuvat hiushaaveisiini ollenkaan.

 
(kuvat: googlen kuvahaku)

2 comments:

  1. Kylläpäs näyttää Jenny Lewis tuossa punaisessa mekossaan vahvasti Anna Frieliltä (jolla muuten hänelläkin melko ihanat hiukset!

    Ja täytyy sanoa että kiinnostuin tuosta elokuvasta, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitää ehkä yrittää metsästää jostakin...

    ReplyDelete
  2. Annie Mee: No joo ehkä vähän! Anna Friel on ihana :) Kannattaa tsekata leffa, jos vain jostain löydät.

    ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!