12 Oct 2010

Only Sorry How Time Flies

(kuva inspiraatiokansiosta, alkuperä unknown) 

Inspiraatio vähän kaiken suhteen tuntuu olevan hukassa. Olen jotenkin jumissa ja aika vain kuluu. Olen jo pidemmän aikaa ajatellut tehdä blogiin jotain pieniä muutoksia, tai lähinnä lisäyksiä, mutta en vain saa aikaiseksi. Musiikin saralla minulta on mennyt paljon ohi, enkä ole ehtinyt tai jaksanut perehtyä useiden lempibändien uusiin levyihin. Nyt musiikki alkaa kuitenkin vallata illoista taas aikaa kynttilöiden valossa. Miksi musiikki kuulostaa jotenkin paremmalta aina syksyisin? Varautukaa siihen, että erilaisia soittolistoja on luvassa lähitulevaisuudessa. Aloitetaan ihanilla miespuolisilla singer-songwritereilla. 

Beck - Paper Tiger
Patrick Wolf - Augustine
Richard Ashcroft - Why Do Lovers?
Nick Drake - Place To Be
José González - Broken Arrows
Bernard Fanning - Watch Over Me
Bon Iver (Justin Vernon) - Re-Stacks
Joseph Arthur - Echo Park
Damien Rice - Amie
Glen Hansard - All The Way Down
Ray LaMontagne - All The Wild Horses
Jeff Buckley - Hallelujah
Andrew Bird - Don't Be Scared
Patrick Watson - The Great Escape  
 Sufjan Stevens - Concerning The UFO sighting near Highland, Illinois
Teitur - You Get Me
Ed Harcourt - Rain On The Pretty Ones
Bright Eyes (Conor Oberst) - No One Would Riot For Less


Soittolistaan pääsee klikkaamalla tästä. Soittolistalta muuten puuttuu vaikka kuinka monta hyvää singer-songwriteria kuten Yoav, Alexi Murdoch, Elliot Smith, Rufus Wainwright, Scott Matthews ja Nick Cave. Bon Iver ja Bright Eyes eivät lukeudu singer-songwritereihin sanan aivan tarkassa merkityksessä,  koska ne yleensä mielletään bändeiksi. Kyseisten bändien takana on kuitenkin lähes täysin singer-songwriterit (nimet suluissa ylläolevassa listassa). Kyseiset biisit oli aivan pakko sisällyttää tähän listaan.

9 comments:

 1. Ihana kuva <3

  Laulavat miehet on aina tervetulleita, vaikka tietysti tossa nyt ei itelle ollut mitään uutta, mutta toisaalta ei sitä jaksa loputtomiin itselle tehdä playlistejakaan joten hyvin voi laittaa soimaan muiden tekemiä :) Vaikka en tajua miten pystyit jättämään Rufuksen pois :D Tai Elliottin, vaikka toisaalta hänen tuotantonsa on kyllä sen verran laaja, että hankala valita.

  Suosittelen ihan kunnon taukoa blogista, vaikka kokonainen kuukausi, niin yllättäen sitä alkaa keksiä kaikennäköistä inspiraatiota joka paikasta!

  ReplyDelete
 2. Mulle tulee kans välillä näitä blogiahdistuksia ja inspiraation puutetta. Pieni tauko mistä tahansa yleensä auttaa.
  Soittolistat on hyviä, joten antaa tulla vaan. :)

  ReplyDelete
 3. bubble: Eikö olekin! :) No en äkkiseltään keksinyt Ruffelta tai Elliottilta sopivaa biisiä :D Saa nyt nähdä taukoilenko vai löytyykö inspiraatio nurkan takaa.

  Riehu: Niinhän se on. Kiva kuulla :)

  ReplyDelete
 4. Sillä aikaa kun haet inspiraatiota tai taukoilet.... täytyy vaan sanoa että tykkään kovasti sun blogista, musiikkijutuista ja elokuvapostauksista. Tuntuu että meillä on ihan samanlainen maku. Luen aina, mutten koskaan aiemmin ole kommentoinut! Kiitos lukuelämyksistä!

  ReplyDelete
 5. Java Bean: Voi kiitos, mukava että saat tästä jotain irti :)

  ReplyDelete
 6. Kirjoita jo ♥

  ReplyDelete
 7. Kiitos TAAS soittolistasta ;O) joskus pitää oikeasti pitää taukoa, ei kai kukaan jaksa kirjoittaa päivittäin kun on muutakin elämää, sitten jatkaa uudella innolla taas, jos jatkaa. Olen muuten huomannut monen suositun blogin lopettaneen tänä syksynä..

  ReplyDelete
 8. Mikaela: Ole hyvä vain taas :D Ei jaksa ei, onkohan liikkeellä jotain yleistä inspiraationpuutetta? :D

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!