13 Sept 2009

Best Of

Ystäväni halusi minun tekevän jutun parhaista musiikkivideoista. Ajattelin rajata listan noin kymmeneen videoon, sillä muuten jutusta tulisi aivan liian pitkä. Toinen rajoitus oli, että vain yksi musiikkivideo samalta artistilta. Osaa lempivideoistani ei kuitenkaan löytynyt YouTubesta, ja jos löytyikin niin vastassa olivat kaksi inhoamaani sanaa: embedding disabled. Tämä teki karsinnan kuitenkin helpommaksi, sillä tällä listalla ovat vain sellaiset videot, jotka YouTubesta sai tähän suoraan (vaikka eipä se embedding disabled linkittämistä estänyt, köh). Lista ei siis todellakaan ole kattava ja siitä puuttuu monia mielettömän hienoja musiikkivideoita (esimerkiksi yksi lyömätön pari: Michel Gondry ja Björk).
Sigur Rós – Vidrar Vel Til Loftarasa
Kaunis ja surullinen video. Sigur Rósin musiikkivideot ovat ihan oma lukunsa ja kandidaatteja tälle listalle olisikin siis löytynyt vaikka millä mitalla. Esimerkiksi Hoppipollan veikeä video saa suun hymyyn joka kerta.


Silverchair – Emotion Sickness
Maailman paras biisi. Olen ollut tätä mieltä jo kymmenen vuotta. Muita kandidaatteja näiltä rakkailta aussirokkareilta olisivat olleet If You Keep Losing Sleep, Ana’s Song ja Across The Night.


Röyksopp - What Else Is There?
Ehdottomasti parasta Röyksoppia ja yksi parhaista tanssibiiseistä ikinä. Karin Dreijer Anderssonin ylimaallisen ihana ääni ja tummasävyinen video. Karin on muuten tänä vuonna julkaissut loistavan soololevyn, joka kulkee Fever Rayn nimellä (musavideot ovat myös loistavia!).


Coldplay – Viva La Vida
Bändin poikien oma versio tämän loistavan biisin videosta on mielestäni nerokas ja tsiljoona kertaa parempi kuin biisin virallinen video. Muita kandidaatteja Coldplaylta olisivat olleet Don’t Panic, The Scientist, Talk ja Strawberry Swing.


Hjaltalin – Traffic Music
Hermann Karlssonin animoima loistava video.


Steven Wilson – Harmony Korine
Steven Wilson, mies Porcupine Treen, Blackfieldin ja No-Manin takana, on nero. Epäilen, että se mies ei nuku koskaan vaan tekee töitä kellon ympäri. Musiikin lisäksi tietenkin videon visuaalinen ilme miellyttää suunnattomasti. Tämän videon, kuten monen muunkin Wilsonin tekeleen, visuaalisesta ilmeestä vastaa tanskalainen taiteilija Lasse Hoile


Vast - Pretty When You Cry
Tämä on pelottava ja sairas, mutta hieno video. Varoitettakoon, että ei heikkohermoisille.


Nine Inch Nails – Closer
Eihän tämä olisi lista eikä mikään ilman Trent Reznorin Closeria.


Neverending White Lights feat. Melissa Auf der Maur – The World Is Darker
Verenpunaista synkkyyttä.


Placebo - Song To Say Goodbye
Surullinen video. Tuo pikkupoika särkee sydämen. Placebolta olisi ollut myös muuta valinnanvaraa: Taste in men, Twenty Years, Special Needs, Pure Morning.


Myös kaksi suomalaista musiikkivideota ansaitsee paikan tällä listalla:
Don Johnson Big Band – Road

Apulanta – Odotus


2 comments:

  1. En ollu nähny Harmony Korinea, IHANA. Eritoten ilmassa leijailevat kimalteet, kipinäsade ja alun merimaisema. Maskit ja oksasormet tosin on vähän pelottaviakin.

    Ja VAST ja Odotus ja tietenkin Closer <3

    ReplyDelete
  2. bubble, joo se on ihana. No kun siitä vastaa Lasse Hoile niin ei se huono voi ollakaan.

    ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!