28 Feb 2010

Across The Universe

Lainasin ystävältä hänen suuresti kehumansa, Julie Taymorin ohjaaman Beatles-musikaalin Across The Universe. Kiitos. Katsoin sen eilen.. ja uudelleen tänään. Se on aivan ihastuttava, mielikuvituksellinen, täynnä toinen toistaan erilaisempia kohtauksia ja lauluja, kontrastia. Siksi se ansaitseekin heti paikkansa lempielokuvieni joukossa. Sekä elokuva ja sountrack ovat varmasti jo ensi viikolla matkalla luokseni postitse. Elokuvassa eletään 60-lukua. Liverpoolissa telakalla työskentelevä Jude lähtee Amerikkaan etsimään isäänsä. Siellä hän ystävystyy Maxin kanssa ja rakastuu tämän siskoon Lucyyn. Ystävykset muuttavat New Yorkiin, jonne Lucykin saapuu. Ystäväporukkaan löytävät tiensä myös Sadie, Prudence ja Jo-Jo. Vietnamin sota muuttaa kuitenkin myös näiden nuorten aikuisten maailmaa. Pääosissa nähdään: 

 Evan Rachel Wood Lucyna

 Jim Sturgess Judena

 Joe Anderson Maxina

T. V. Carpio Prudencena

Dana Fuchs Sadiena
ja Martin Luther McCoy Jo-Jon roolissa.
(kuvat: imdb, googlen kuvahaku)

Lisäksi elokuvassa nähdään pienissä rooleissa muun muassa Bono, Joe Cocker, Eddie Izzard, Salma Hayek. Jim Sturgess lauloi itsensä sydämeeni heti elokuvan ensisekunneilla, kun avasi suunsa. Miehen aksentti sai polvet veteläksi. Myös Joe Anderson oli ihana. Jos Kurt Cobainista tehtäisiin elokuva, olen vakuuttunut, että juuri Joe esittäisi Kurtia. Lemppareiksi nousivat heti nämä kolme kohtausta: I Want You, Strawberry Fields ja All You Need Is Love.


8 comments:

 1. Lainaan tämän sulta ensi tilassa! :) Olen kuullut elokuvasta paljon kehuja, mutta ei ole sattunut eteen vuokraamoissa. Ja kun jokaisen roolihahmon nimestä alkoi heti ko. biisi soimaan päässä, niin pakkohan tämä on nähdä. t. nimim. "Onko olemassa muuta musiikkia kuin Beatles?"

  ReplyDelete
 2. .Nekku.: Selvä, tuut rakastamaan tätä! :)

  ReplyDelete
 3. Vaikuttaa hyvältä! Kaipaan uusia hyviä elokuvia, sillä Canalin tarjonta tuntuu kusevan aina aamulla kello kahdeksan, jolloin on paras aika aloittaa uusi elokuva. ;)

  ReplyDelete
 4. Joa: Se on hyvä, kannattaa katsoa :)

  ReplyDelete
 5. Tämä kiilasi minunkin lempparileffalistalla aika kärkeen, vaikka meinasi ensin jäädä katsomatta. "beatles-musikaali" määritelmä ei oikein inspannut kun en liiemmin pidä musikaaleista, saati sitten beatlesista. Onneksi katsoin, ihan mahtava! Ja Jim Sturgess on ihana!

  ReplyDelete
 6. Jenna K.: Minäkään en mitenkään rakasta musikaaleja, mutta kyllä vain kolahti :) Ja se Jim Sturgess vielä,mmmm..

  ReplyDelete
 7. Ihana leffa! Taisi se kyynelkin vierähtää liikutuksesta poskelle. Parasta oli, etten tiennyt mitää leffaa oltii käymässä katsomaan, niin ei ollut mitään ennakkoodotuksiakaan. love!

  ReplyDelete
 8. Yellow Lizard: On! Mulla oli sama homma, että en tiennyt ollenkaan mitä odottaa.

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!