18 Nov 2010

The Runaways


Floria Sigismondin ohjaama elokuva The Runaways kertoo 1970-luvun ensimmäisestä kokonaan tyttöjen muodostamasta rock-bändistä, sen alkuajoista, noususta ja tuhosta. Se perustuu bändin laulajan Cherie Currien omaelämänkertaan Neon Angel: A Memoir of a Runaway. Joan Jett (Kristen Stewart) haluaa perustaa pelkästään tytöistä koostuvan rock-bändin ja saa tuottaja/manageri Kim Foleyn (Michael Shannon) kiinnostumaan. Bändi saadaan kasaan ja mukaan liittyvät Sandy West (Stella Maeve), Lita Ford (Scout Taylor-Compton), Robin (Alisa Shawkat) ja lopulta laulaja Cherie Currie (Dakota Fanning). Kaikki ovat alaikäisiä bändin aloittaessa ja bändi saa todella taistella ennakkoluuloja vastaan. Kun bändi sitten menestyy, on sillä hintansa. Lopulta huumeet ja sisäiset riidat hajottavat bändin. 

(kuvat: dfanningsource.com, googlen kuvahaku)

Pidän tästä elokuvasta todella paljon! Se on vähän kuin tyttöversio loistavasta elokuvasta Velvet Goldmine. Dakota Fanning Cheriena on aivan loistava ja kerrankin Kristen Stewart oikeasti sopii rooliinsa kuin valettu. Ja se on minulta paljon sanottu. The Runaways oikeana bändinä on minulle kovin vieras, mutta tämä elokuva sai minut janoamaan lisää. Täytyy varmaan laittaa Cherie Currien omaelämänkerta tilaukseen. Elokuva ei ole täysin todellinen kertomus bändistä, sillä monet asiat siinä ovat fiktiivisiä ja asioita on oiottu. Mutta tämä elokuvalle sallittakoon.


Elokuva innosti minut tekemään soittolistan niistä All-female bändeistä, joita kuuntelen (uusi soitto-
lista taas, tiedän :D). Warpaint on uusi tuttavuus, johon ihastuin totaalisesti heti ensikuulemalta!


Warpaint - Warpaint
Sleater-Kinney - Jumpers
The Organ -  A Sudden Death
Au Revoir Simone - Shadows
The Organ - Brother
Uh Huh Her -Say So
Robots In Disguise -The Tears
Sleater-Kinney - The Day I Went Away
Le Tigre - Eau D'bedroom Dancing
Au Revoir Simone - A Violent Yet Flammable World
Robots In Disguise - I Don't Have A God
Le Tigre - Sixteen
Warpaint -Undertow
Warpaint - Baby

KLIK!

7 comments:

 1. The Runaways on aivan loistava bändi, olen kuunnellut heitä jo muutaman vuoden. Cherie Currien omaelämänkerta taas on paljon rajumpaa tavaraa kuin mitä kirja on. Esimerkiksi Currien kokema seksuaalinen väkivalta puuttuu elokuvasta kokonaan.

  Mikäli halajat lisää hyvää naisten tekemään musiikkia, niin tutustu ihmeessä bändiin nimeltä Girlschool.

  ReplyDelete
 2. Olenkin vähän odottanut että teet jutun leffasta ;O) Ja kiitos, sadannen kerran, soittolistasta. Olen uskollinen tilaaja!

  ReplyDelete
 3. Anzi: Joo muistan lukeneeni blogistasi, että aika raju elämä on Curriella ollut.. Täytyypä tutustua tuohon Girlschooliin.

  Mikaela: Hehee :D Ja suuri kiitos uskolliselle tilaajalle :)

  ReplyDelete
 4. Aivan mahtava leffa, tykkäsin tosi paljon! Ihmettelin vaan mihin lopputeksteistä oli hävinnyt Lita Fordin tarina: hän kun on viisikosta Joan Jettin lisäksi ainoa, joka on Runawaysin hajoamisen jälkeen onnistunut luomaan menestyksekkään soolo-uran sekä laulajana että kitaristina. Ja levyttänyt tämän timantin Ozzy Osbournen kanssa:
  http://www.dailymotion.com/video/x220a0_ozzy-osbourne-lita-ford-close-my-ey_music

  ReplyDelete
 5. Enne: Niin oli! Ilmeisesti Lita Ford ei ole halunnut itse kommentoida koko elokuvaa, olisiko siitä syystä jäänyt hänen tarinansakin pois?

  ReplyDelete
 6. Tykkäsin myös. Raadollinen elokuva, mutta ihana, että tytöistäkin tehdään tällaisia elokuvia. Kirja pitäisi kyllä lukea joskus...

  ReplyDelete
 7. Paivi: Niin oli, ja kirja on kuulemma paljon paljon raadollisempi.

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!