27 Jun 2011

Movie Monday #5 - Päässäni soi ja soi ja soi


Tämän viikon Movie Mondayn haasteen aiheena on elokuvien soundtrackit, elokuvamusiikki. Itselleni musiikki on elokuvissa hyvin suuressa roolissa, kiinnitän siihen huomiota lähes poikkeuksetta. Hyvä elokuvamusiikki nostaa elokuvan uudelle tasolle, mainittakoon tässä yhteydessä vaikka Inception ja The Road, joissa musiikki toimii äärimmäisen hyvin. Voisin kirjoittaa aiheesta hyvinkin pitkän jutun, mutta tyydyn nyt vain mainitsemaan sen, mikä aina ensimmäisenä tulee mieleen, kun puhutaan unohtumattomista elokuvamusiikeista. Se yksi ylitse muiden on Darren Aronofskyn elokuvan Requiem For A Dreamin tunnusmusiikki, josta vastaavat Clint Mansell & Kronos Quartet. Yksinkertaisesti täydellistä!This week's Movie Monday -challenge is about movie sountracks. The one that always comes to mind first is the music of Darren Aronofsky's Requiem For A Dream by Clint Mansell & Kronos Quartet. It's just simply perfect. 


10 comments:

 1. Voi KYLLÄ ♥ Aronofsky + Mansell = Täydellisyys. Tiesin heti kun luin tän uuden tehtävänannon että minkä itse laitan, nyt täytyy vain kirjoittaa se ;)

  ReplyDelete
 2. Clint Mansell on laittoman kova musanvääntäjä, liekö koskaan huonoja kappaleita tehnytkään. Omalle kohalle ei oo ainuttakaan pettymystä miehen tuotannon kuuntelemisen suhteen tainnu kertaakaan sattua.

  ReplyDelete
 3. Oi, tää on kyllä ihana :)

  ReplyDelete
 4. Jenni: Mä luulen, että se tulee aika monella ensimmäisenä mieleen :)

  Bemary: On!

  Ulrika: Niin on ^__^

  ReplyDelete
 5. Mahtava valinta :) Unelmien sielumessun soundtrack on todella voimakas, joskus pystyy ihan pelkkää sitä levyä kuuntelemalla saavuttamaan sen saman ahdistustilan, mikä tulee leffaa katsoessa. Ei mitenkään kevyttä kuunneltavaa ;)

  ReplyDelete
 6. Täytyy kompata Clint Mansellia, kun mies taitaa olla jo jonkinmoinen hovisäveltäjä Aronofskylle. Kannattaa tsekata The Fountainin soundtrack myös, jonka Mansell on loihtinut Kronoksen kanssa, se on mun ihan lemppareita.

  ReplyDelete
 7. Toi on hieno. Mulle vastaavanlaiset väristykset aiheuttaa melkein ainoastaan 28 Days Laterissa kuulemani biisi, John Murphyn ihan huima biisi joka kasvaa koko ajan. Voit tsekata sen tästä
  http://www.youtube.com/watch?v=KW0RX02SeQw

  ReplyDelete
 8. horrendous: Voimakas se todellakin on!

  Juhani: Joo, tykkään The Fountainin soundtrackista kovasti, vaikka itse leffaan en rakastunut.

  Ursula: Jep. No oli kyllä huima biisi <3

  ReplyDelete
 9. Hieno kappale hienosta elokuvasta, mutta en muistanut siltikään sitä lainkaan. Minulta ihan selkeästi puuttuu joku geeni, joka saisi aikaan elokuvan ja soundtrackin muistamisen, sillä en vaan muista musiikkia yleensä lainkaan elokuvan jälkeen vaikka sitä olen elokuvan aikana saattanut kovasti ihaillakin. Minussa on ihan selvästi joku vika...

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!