3 Jan 2012

hitRECord

Tämä on jo hieman noloa. Minun on pitänyt reilusti yli vuoden ajan kirjoittaa hitRECordista, mutta saamattomuus on sen suhteen saanut uusia ulottuvuuksia. Huok. Joskus tuossa syksyllä postiluukusta kolahti RECollection vol. 1 -kirja, josta sain viimein kimmokkeen kerätä jutun kasaan. Anteeksi, että olen myöhässä.

hitrecord

hitRECord on näyttelijänä tunnetun Joseph Gordon-Levittin luoma taidekollektiivi, joka lähti pienestä itseilmaisun tarpeesta ja on kasvanut kokonaiseksi tuotantoyhtiöksi. Kuten nimestä - hit the record button - voi päätellä, musiikki ja videointi ovat suuressa roolissa konseptissa, mutta tarkkoja rajoja ei ole ja recordeiksi, nauhoituksiksi, kutsutaan myös valokuvia, kuvituksia sekä kirjoitettuja tarinoita. Gordon-Levitt on yhtä kuin RegularJOE, tiimin johtohahmo, joka itsekin tuottaa esimerkiksi musiikkia melko ahkerasti ja järjestää aiheeseen liittyviä tapahtumia ympäri maata. Kollektiiviin voi liittyä kuka tahansa - kunhan on valmis antamaan omat työnsä myös remixattaviksi, sillä se kuuluu asian luonteeseen. Esimerkiksi viime viikolla huudeltiin leikkaajien ja animaattoreiden perään. Mahdolliset voitot jaetaan 50/50 yhtiön ja artistin kesken.

RECollection vol. 1 on ensimmäinen varsinainen kokoelma recordeja, johon panoksensa on antanut 471 eri tahoa. Kirjan lisäksi paketissa tulee mukana CD'llinen musiikkia ja DVD'llinen lyhytelokuvia ja animaatioita. Nopean tilaajan etuna sai vielä erillisen punaisen seiskatuumaisen kaupan päälle, täynnä biisejä tietty. Nettikaupasta löytyy myös hauskoilla printeillä varustettuja t-paitoja ja muuta mukavaa, jos aihe kiinnostaa ja sitä haluaa kannattaa. :)

This is a bit embarrassing. I've been meaning to write about hitRECord for over a year now, but just haven't gotten to it. Until now. Sorry I'm late.

So, hitRECord is an art collective, sort of, created by Joseph Gordon-Levitt (also known as an actor). It started from a small interest to get a bit artsy and has grown into a whole production company. As the name depicts, it's all about recordings - music, video, animation, but in fact drawings, paintings and photographs are called recordings, too. Gordon-Levitt is RegularJOE. He both runs the company and makes music himself. He also organizes supportive galas all around the US. Anyone can join the collaborative company, as long as you're ready to give your art remixed by others, as that's part of the idea. For example last week animators and editors were wanted for a small film project. Any profits will be shared 50/50 between the company and the artist.

RECollection vol. 1 is the first actual compilation of records and holds music, short films, stories and illustrations from 471 different artists. The book comes with a CD, DVD and because of being an early bird I also got a spicy red 7" full of tunes. From the web store you can also find funny t-shirts and other stuff, if you're interested and want to support hitRECord. :)

3 comments:

 1. Eipä haittaa, että olit "myöhässä", kun tämä oli itselleni ainakin uutta tietoa :) Kiitos! Kiinnostavaa, pitää tutkia.

  ReplyDelete
 2. Oho, tämän olemassaolo on kyllä multakin jääny täysin pimentoon -eli älä turhaan pahoittele :D Pitää kyllä myös tsekata tarkemmin. Mielenkiintonen!

  ReplyDelete
 3. Anna K, kivaa! :)

  Pia, kiitos!

  On kyllä huippua, että tällaisia jaksetaan perustaa.

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!