18 May 2011

And We're All Parts Of An Alphabet (from A to G)


Nappasin Jenniltä Musiikkiaakkoset-tehtävän joskus aikoja sitten, se vain on lojunut luonnoksena liiankin kauan. Tehtävänä on laittaa jokaisen aakkosen kohdalle kyseisellä aakkosella alkava biisi. Lisäksi pitää kirjoittaa lempikohta biisin lyriikoista. Tuollaisena tehtävä olisi ollut aivan liian helppo, tai toisaalta aivan liian vaikea, sillä miten valita vain yksi hyvä sadoista vaihtoehdoista!? Vaikeutin sitten haastetta siten, että yritin keksiä biisin, jonka esittäjä alkaa myös samalla aakkosella. Ja yrittää vielä löytyy virallinen musiikkivideo biisiin. Tämä rajasi valintaa huomattavasti. Yhtenä kriteerinä oli vielä tämä: Ei samoja biisejä kuin taannoisella "100 parasta biisiä"-soittolistalla eikä samoja videoita kuin tässä aikoja sitten julkaistussa musiikkivideopostauksessa. Eikä kahta samaa samalta esittäjältä. Siinähän niitä rajoituksia olikin  kerrakseen. Aakkosista Å, Ä ja Ö jäivät pois sillä huteralla tekosyyllä, että niitä ei ole englannin kielessä ja lähes kaikki valitut biisit ovat englanniksi.

Lopulta päädyin kahteen ratkaisuun: valitsin biisit lähinnä videoiden perusteella ja tein vielä erikseen soittolistan, joka sisältää biisejä, joissa sekä esittäjä että biisin nimi alkaa samalla kirjaimella. Julkaisen sen joskus myöhemmin. Vielä pitää mainita, että Björkin ja Sigur Rósin u-pe-at videot jäivät listan ulkopuolelle, koska enhän minä osannut päättää mikä niistä kuuluisi listalle. Täytyy jossain vaiheessa varmaan tehdä jokin Top 5 -videolista molemmista. Ja vastaus siihen kysymykseen, mitä varmasti mietit juuri tällä hetkellä, on kyllä. Teen kaikesta aina liian vaikeaa. Älä kysy miksi.

Ambulanssikuskitar (Eleanoora Rosenholm)

 
Kun kärsit kuoleman rajamailla / Kylmissäsi verispäin toivoa vailla / 
Kättäsi pidellen saatan sinut rajan taa / Olenhan ambulanssikuskitar
 
B  Bigger Than Us (White Lies)


And I feel like I'm breaking up, and I wanted to stay / Headlights on the hillside don't take me this way

Coffee and TV (Blur)

I've seen so much I'm going blind / And I'm braindead virtually / Sociability / It's hard enough for me

D   Dog Days Are Over ( Florence + The Machine) 


And I never wanted anything from you / Except everything you had and what was left after that too

  Everything (Anouk)


It's the strangest thing that I can feel so much for someone, somehow

F   From Yesterday (30 Seconds To Mars)On his face is a map of the world, a map of the world
 
G   Go Do (Jónsi)

You wish silence released massive tremors / You wish, I know it, surrender to summers / We should
 always know that we can do everything / Go do, you'll learn to / Just let yourself, fall into landslide 


 Ensimmäinen osa neljästä, joten jatkoa seuraa..I snatched this alphabetical music-thing from Jenni. You have go through the alphabet by choosing a song that starts with a certain alphabet and also write your favorite part of that songs lyrics. I made all kinds of restrictions for myself because otherwise this would have been way too easy for me. Or on the other hand way too hard because how are you supposed to choose just one song from hundreds of good candidates!? So in the end I mostly went with a good song accompanied with a good, official music video.  This is the first of four parts so there's more to come..

2 comments:

  1. Eleanoora Rosenholm on NIIIIIN parhautta!! en vaan koskaan kyllästy kuuntelemaan sitä :)

    ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!