10 Mar 2012

Sara - Se Keinuttaa Meitä Ajassa & Instrumental EP

Saran uusimman Se Keinuttaa Meitä Ajassa -levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu, albumin nimibiisi, ei vakuuttanut minua juurikaan. Kuultuani tällä viikolla julkaistun levyn kokonaisuudessaan olen vakuuttunut. Saran kuudes levy jatkaa edelleen tunnelmarock-linjalla, mutta biiseissä ei ole niin paljon säröä eivätkä ne ole niin tukkoon ahdettuja kuin mihin aiemmin on totuttu. Toki biiseistä löytyy raskautta, mutta keveämpää melodisuutta, ilmavuutta ja kasvavia kertosäkeitä on enemmän. Ja se toimii. Levyn ehdoton helmi on yhdeksäs raita Synkimmät Pilvet, joka pysäytti minut täysin etenkin lyriikoidensa puolesta. Levyn parhaimmat biisit painottuvat muutenkin levyn loppupuolelle.


Myös kauniin tunnelmallinen instrumentaalibiisi I nousee yhdeksi uuden levyn suosikiksi. Levyn yhteydessä julkaistiin lisäksi neljän biisin Instrumental EP, joka on sopivaa vastapainoa kokopitkälle albumille. Jämäkästi päälle vyöryvissä, paljon koneita sisältävissä instrumentaalibiiseissä kuuluu hyvin vahvoja Nine Inch Nails -kaikuja, mikä on pelkästään hyvä asia. EP kolahtaa totaalisen kovaa, kokonaisuutena enemmän kuin kokopitkä. Jumankauta tämä EP on yksinkertaisesti aivan loistava! Spotifysta löytyvät niin EP kuin kokopitkäkin. Maaliskuussa starttaa uuden levyn tiimoilta keikkaputki, joka onnekseni alkaa Seinäjoelta niin minäkin pääsen pitkästä aikaa keikalle ja kuulemaan uusia biisejä livenä! Postauksen videoissa on yllä kuunneltavissa Alkava Myrsky (levyn parhaimmistoa sekin) ja alla instrumentaalipätkä biisistä I.

Sara -kiertue 2011 teaser II from SARA on Vimeo.

I wasn't really convinced when I heard Sara's first single from their sixth album "Se Keinuttaa Meitä Ajassa". But after hearing the album in it's entirety this week I am convinced.  My favorite from the new album is the ninth track "Synkimmät Pilvet". One of my other favorites is an instrumental song called "I". Sara also released an Instrumental EP consisting of four songs last week and it's a perfect counterbalance for the new album. The EP is even better than the album! In March Sara will begin their tour of the new album and it starts from Seinäjoki so I'll be able to go see them live! Above you can listen to the song "Alkava Myrsky" (also one of the best ones on the album) and a clip of the instrumental song "I".

No comments:

Post a Comment

Say hello, we'll appreciate it!