9 May 2010

ChocolatNäin äitienpäivän kunniaksi valitsin lempielokuvistani kaikille äideillekin sopivan tapauksen: Lasse Hallströmin herkullisen Chocolatin. Chocolat on lempeä ja lämmin elokuva rakkaudesta ja toisten hyväksymisestä. Johnny Depp hurmaa varmasti niin äidit kuin tyttäretkin suklaanruskeilla silmillään ja irkkuaksentillaan. Johnny Deppia ei vain voi vastustaa. Voisinkin illalla houkutella äidin nojatuoliin katsomaan tätä, suklaan kera tietenkin.


Elokuvassa Vianne (Juliette Binoche) ja hänen tyttärensä Anouk  (Victoire Thivisol) saapuvat rauhalliseen ja uskonnolliseen  ranskalaiskylään, jonka asukkaat elävät kurinalaista elämää. He vuokraavat vanhalta äksyltä naiselta, Armandelta (Judi Dench) kauan tyhjillään olleen leipomon ja avaavat siihen suklaapuodin juuri paaston kynnyksellä. Tämä ei saa kyläläisiltä hyvää vastaanottoa ja pormestari Reynaud (Alfred Molina)  tekee kaikkensa estääkseen suklaapuodin toiminnan ja saa apua muun muassa sihteeriltään Carolinelta (Carrie-Anne Moss). Viannen suklaa houkuttelee kuitenkin osaa kyläläisistä ja Vianne ystävystyy Armanden sekä baaria pitävän Sergen (Peter Stormare) onnettoman vaimon Josephinen (Lena Olin) kanssa. Kun joukko mustalaisia "jokirottia" saapuu kaupunkiin, Vianne ystävystyy oitis erään "jokirotan", Rouxin (Johnny Depp) kanssa. Kylän muut asukkaat, pormestari etunenässä, suhtautuvat näihinkin tulokkaisiin vihamielisesti ja tekevät kaikkensa, jotta nämä eivät tuntisi oloaan tervetulleeksi. Vianne onnistuu kuitenkin sulattamaan suklaan ohella lopulta myös kyläläisten sydämet.


(kuvat: googlen kuvahaku)

Rakastan elokuvassa Johnny Deppin soittamaa (kitara) Django Reinhardtin  Minor Swingia ja se saa toimittaa nyt myös trailerin virkaa (sisältää Deppin kohtauksia elokuvasta):


Kuuntele elokuvasta myös Johnny Deppin soittama huumaavan kaunis The Caravan.

2 comments:

  1. Oh, Minor Swing on loistobiisi! Muistan kun kävin lapsena katsomassa Chocolatin leffateatterissa äidin kanssa. Siitä lähtien ollaa aina katottu sitä yhdessä suklaan kera, ja Sleepy Hollown ohella juuri Chocolat istutti minuun Johnny Deppin ihailun ^^

    ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!