27 Jul 2010

Let Me Hear It One More Time


Viime perjantaina suunnattiin auton nokka kohti Poria Bubblen, Lauran ja Marianeidin kanssa. 

 Joku hullu oli kuskina.


Koska Pori Jazz  ei ole "perinteinen" festari niin uskaltauduin laittamaan Edinburghista ostetut korkkarit jalkaan. All Saintsin kukkamekko on myös yksi Edinburghin ostoksista. Jazzeille mentiin tietenkin katsomaan jumalatarta nimeltä Tori Amos. Odoteltiin eturivissä kylmästä hytisten kolme tuntia, joiden aikana tuli  kuunneltua ja katsottua Ricky Tick Big Bandin ja Seun Kuti & Egypt 80 keikat.  Vihdoin tuli se hetki, jota koko päivä oli odotettu: Tori asteli lavalle. Valitettavasti tälläkin keikalla sai kärsiä ns. keikkaidiooteista, mutta sellaiset onneksi unohtuivat aika äkkiä, kun Tori otti lavan haltuunsa. 


Torin keikka ei voi olla mitään muuta kuin täydellisyyttä, ja sitä  tämä totisesti olikin. Vaikka festarisetti oli Torin "omiin" keikkoihin verrattuna lyhyt (kirotut aikataulut!), sisälsi se suurimmaksi osaksi biisejä, jotka saivat minut hymyilemään onnesta ja vaivuttivat transsiin. Kun kuulin "Silent All These Years" biisin alkavan, muu maailma katosi. Oli vain Tori, Bösendorfer ja minä. Olen myös 99% varma, että Tori katsoi ja osoitti juuri minua biisin aikana (koska lauloin & osoitin Toria hymyillen kohdassa "..can I be you for a while"). Ja siinä vaiheessa taisi sydän jättää muutaman lyönnin välistä.  Settilista yllätti minut loistavuudellaan, koska olin varautunut siihen, että en kuitenkaan kuule tiettyjä biisejä. Pessimisti ei katsokaas pety. Toki monia sellaisia biisejä jäi kuulematta, jotka olisin ehdottomasti halunnut Torin soittavan (esim. "Siren" ja "1,000 Oceans"). Mutta en valita, en todellakaan. Ainut mikä ärsyttää, oli setin lyhyys festariaikatauluista johtuen. Tästä johtuen emme myöskään saaneet encorea. Toivotaan, että Tori saapuu vielä Suomeen ihan omalle keikalleen. En osaa sanoa oliko tämä keikka parempi kuin muutaman vuoden takainen Provinssirockin keikka. Osaksi se oli, osaksi taas ei. Keikat olivat kumpikin täydellisiä, mutta kovin erilaisia jo siitä syystä, että Provinssissa mukana oli koko bändi kun taas Jazzeilla Tori soitti soolokeikan. Olen äärettömän onnellinen, että olen saanut kokea molemmat.


Settilista:

Caught A Lite Sneeze
Crucify
Personal Jesus/Body & Soul
Bells For Her
Space Dog
Hey Jupiter
Beauty Of Speed
Silent All These Years 
Girl
Cloud On My Tongue
Precious Things
Take To The Sky


 
(kuvat: 3 marianeiti, 4-9 bubble)

Omat videoni olivat lyhyempiä ja huonolaatusempia etenkin riiikkkkaj'n videoihin (keikan kaikki biisit kuvattu!) verrattuna, joten käytetään näitä parempia:

 Tori, tule jo takaisin <3

8 comments:

 1. Oijoi, Tori <3 Voi vitsi. Ei oo sanoja.

  ReplyDelete
 2. bubble: <3 Ei olekaan, ei niitä edes tarvita.

  ReplyDelete
 3. Tori<3 Oon kyllä pikkaisen kade teille! ( ja hih, arvuuttelin, että lukeeko kolmannen kuvan taustalla olevassa kyltissä kakarat, mutta taitaa kakaroiden sijaan lukea makkarat :DD Kakarat, tuo omintakeinen festariruoka!)

  ReplyDelete
 4. Onnistuin itsestä riippumattomista syistä missaamaan keikan sydänverta vuotaen, joten en voi muuta kun yhtyä kutsuhuutoon:
  Tori, tule jo takaisin!! <3

  ReplyDelete
 5. Kuten Bubblelle kommentoinkin, viis aikatauluista, yksikin biisi Torilta on lahja ;O)

  ReplyDelete
 6. Salka: Uskon. Kakarat, juuri se! :D

  Enne: :( Kolmas kerta toden sanoo, niin sen on pakko olla.

  Mikaela: Totta. <3

  ReplyDelete
 7. Eka kuva Kankaanpäästä? ;) Tai sitten ei :D

  ReplyDelete
 8. norsis: Kuule hyvin mahdollista :D

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!