5 Mar 2011

Take Me Back To England


Lontoossa ei voi olla käymättä Notting Hillissä, Portobello Roadilla. Portobello Roadilta löytyy kolme ihanaa kauppaa, joista kahdesta voi ostaakin jotain. Kolmas, nimeltään Alice's on antiikkikauppa, joka kätkee sisälleen toinen toistaan ihanampia esineitä, mutta verottaa kukkaroa liikaa. Muutenkin Portobello on melko kallis paikka, mutta kyllä sieltä saattaa löytää halvallakin jotain, kuten ihana pitsimekko viidellä punnalla! Peltikylttikauppa (ei muuten mitään tietoa sen nimestä) on aarreaitta ja sieltä on lähtenyt aiemmilla reissuilla aina mukaan kylttejä, niin tälläkin kertaa. Ehdoton pysähdys Portobello Roadilla täytyy tehdä  leipomoon Hummingbird Bakery, josta saa suussasulavia leivoksia.


Ihaninta Lontoossa Highgate Cemeteryn ohella on ikirakkauteni Camden, jossa vietettiin kokonainen päivä yöhön asti. Ainut huono puoli on ne raivostuttavat myyjät, jotka hyökkäävät kimppuun heti kun vain katsookin jotain vaatetta kohti tai erehtyy hypistelemään sitä. Onneksi joukossa on niitäkin, jotka antavat katsella aivan rauhassa ja tarjoavat apuaan maltillisesti. Markettialueen kojujen lisäksi Camdenissä on runsaasti kauppoja.  Esimerkiksi Camden Lock Marketista löydetty ihana uusi tuttavuus Black Gull -second hand kirjakauppa, jossa oli kirjoja lattiasta kattoon. Ihmeellistä kyllä, Camdenista lähti mukaan vain kukkamekko, pitsimekko, kaulakoru ja kirja tuosta kyseisestä kaupasta.


Vaikka Camdenissa on ihania ruokakojuja pilvin pimein, päätimme kuitenkin luottaa perinteiseen pubiruokaan  (fish n chips) vain siksi, että saisimme syödä sisällä lämpimässä, koska ulkona oli kylmä tuuli. Kannatti, hyvää oli. Pubin nimi on jäänyt muistin hämäriin sopukoihin, mutta se sijaitsee aika lähellä Camden Town -metroasemaa.


Jälkiruoka nautittiin myöhemmin Stables Marketin puolella,  vohveleita mansikoilla ja nutellalla. Löysin myöhemmin laukustani omenan, mutta koska minulla ei ollut enää nälkä, yritin syöttää sitä yhdelle Stables Marketin hevosista (ne olivat patsaita). Kummallista kyllä, omena ei hävinnyt minnekään. En muista mitä sille lopulta tapahtui.


Stables Marketin suojissa sijaitseva Proud Camden on livemusiikkipaikka, galleria, baari ja ravintola. Paikka on alunperin ollut hevossairaala. Ensikertalaiselle paikka saattaa tuottaa hieman hämmennystä. Ulko-ovien jälkeen tie haarautuu kahteen suuntaan: toisella puolella on ravintola, toisella puolella galleria ja livemusiikkipaikka sinisten ovien takana. Baari sijaitsee vielä seuraavien sinisten ovien takana. Missään näistä ovista ei tietenkään lue mitään. Tästä huolimatta Proud Camden on aivan upea paikka. Illan aikana soi yksi  meille molemmille tuntematon, älyttömän hyvä biisi, jota sitten seuraavana päivänä yritettiin muistaa. Ei muistettu. Musiikki oli muutenkin hyvää, mainittakoon tässä yhteydessä esimerkiksi Arcade Fire. Päädyimme Proud Camdeniin, koska siellä oli Music Week Breakout Night, jossa soitti neljä eri bändiä. Näimme näistä vain kaksi: Sad Day For Puppets ja Young The Giant. Olimme ystävän kanssa keikkojen jälkeen sitä mieltä, että Young The Giantista vielä kuullaan! The Heartbreaks ja Art vs. Science jäi näkemättä, kun alkoi väsyttää liikaa ja metroonkin piti ehtiä. Ensi kerralla täytyy varmaan yöpyä jossain Camdenin hostelleista, sillä yksi päivä Camdenissa ei riitä mihinkään. Camdenin yöelämästäkin saatiin nyt vain pieni maistiainen. Seuraavalla kerralla täytyy testata Camden Pub Crawlia. Voi myös olla, että sitten jään Camdeniin enkä tulekaan enää takaisin..

(kuvat 9, 17, 22-26 ystävän ottamia)


PS. Tsekattiin Hesta Prynn Old Blue Lastissa (pieni, kiva pubi/klubi) ja tavattiin siellä muutama suomalainenkin. Ja yksi ihana itävaltalainen tyttö, joka nähtiin vielä seuraavana iltana toisen keikan merkeissä. Keikka oli energinen, paljon parempi kuin Wienin keikka (niin, olin sellaisellakin, unohdin kertoa), jossa yleisöä ei ollut kovin paljoa ja se oli paljon vaisumpaa.


Notting Hill, Portobello Road is a place I always go to when I'm in London. There's three shops I absolutely love. One is an antique shop called Alice's but unfortunately it's way too expensive. I never leave the sign shop (I don't know the name of the place) empty handed. I also have to stop at Humminbird Bakery every time in Portobello because the cupcakes are so mouthwateringly good.

My favorite place in London alongside Highgate Cemetery is Camden. I LOVE CAMDEN. The down side of it are the annoying sellers who plunge at you if you just look at a piece of clothing. Fortunately there are also those who let you look at the clothes in peace. Black Gull -second hand bookstore was a nice new find in Camden Lock Market.

Proud Camden in Stables Market is a live music venue, gallery, bar and a restaurant. A very cool place! It was "Music Week Breakout Night" and we saw Sad Day For Puppets and Young The Giant live but had to leave before we could check out The Heartbreaks and Art vs. Science. Next time I'm London I think I'll have to stay in Camden because one day there simply isn't enough. And I really wanna experience the nightlife there more. It may be that next time I'm in Camden I won't be coming back..

PS. We also saw Hesta Prynn at Old Blue Last. The gig was very energetic and way better than the one I saw in Vienna (I forgot to tell about that).

5 comments:

 1. Voi tota pinkkiä taloa!

  Portobello Road & Camden on niin tajuttoman ihania paikkoja, että<3 Jos hankittais talo Portobellolta? Kaupunkiasunto sen meidän metsän keskellä olevan puukartanon lisäksi?

  ReplyDelete
 2. bubble: Joo muutetaan tommoseen pinkkiin taloon! Voidaan myös hankkia muita asuntoja pitkin maailmaa, sä voit nyt New Yorkin reissullas katella sopivaa :D

  ReplyDelete
 3. Mun mielestä peltikylttikaupan nimi saa olla peltikylttikauppa, kaikki paikalla käyneet tietää sen ;O) se on ihana...

  ReplyDelete
 4. Ihana alue! Taytyy laittaa muistiin jos pian jo paasisi paikan paalle...

  ReplyDelete
 5. Katz NYC: Joo on, kannattaa laittaa muistiin :)

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!