3 Nov 2011

Kaiser Chiefs @ Circus

Ai että Kaiser Chiefs kova livebändi? Hell yeah! Vaikka kahden täysin erilaisen tunnelman yhdistäminen samalle illalle (Kaiser vs. Calvi) vaatii vahvaa aivojen nollausta, joka onnistuu vain harvoin, sai leedsläisten ensimmäisestä Suomen keikasta irti sen mikä oli tarkoituskin - hikeä, mustelmia, käheää kurkkua. Niin, enkä minä Ricky Wilsonin jalkojen hipelöintiäkään pahalla muistele.


DSC_0118


Myönnän, ettei Kaiser Chiefs kuulu suursuosikkeihini. Nykyinen tarjonta on kuitenkin pääkaupunkiseudulla asuvalle musiikkidiggarille kuin bensaa liekkeihin ja livevetoja on mahtavaa sekä helppoa tsekata sellaisiltakin akteilta, joiden keikoille ei toiselta puolelta Suomea tulisi lähdettyä. Onneksi harvoin tarvitsee pettyäkään. KC tanssitti ja laulatti, Wilson villitsi yleisöä huudattamalla ja pistipä Circus-kansa jopa pitin pystyyn. On ihme, että kamera säilyi hengissä tai että yksikään kuva on julkaisukelpoinen. Pitti kaksi kertaa viikon sisällä on jo vähän liikaa ihmiselle, joka kuuntelee kaikkea muuta kuin päätöntä pogoamista vaativaa musiikkia, joten nillitän vielä vähän: ihmiset, käyttäytykää, pliis. Hetkeen heittäytyminen ja riehuminenkin ovat ihan ok, kun niistä ei aiheudu vaaraa vierustovereille ja meininki pysyy kaikkien osalta hauskana.

Kaisereiden tänä vuonna julkaistu The Future Is Medieval ei ole ottanut tulta alleen oikein mitenkään päin. Bändin vahvuus on vanhassa tuotannossa, mikä on onneksi otettu huomioon myös keikoilla. The Angry Mob ja I Predict A Riot kirvoittivat allekirjoittaneessa runsaimmat pomppimiskohtaukset, vaikka pidän kyllä uuden levyn Starts With Nothingistakin (tosin vähän eri fiiliksissä). Sen sijaan Ruby ei jaksanut juuri innostaa edes livenä.


DSC_0108DSC_0158DSC_0124DSC_0139


Everyday I Love You Less And Less
Never Miss A Beat
Little Shocks
Everything Is Average Nowadays
Problem Solved
Modern Way
Good Days Bad Days
Ruby
Angry Mob
Na Na Na Na Naa
Starts With Nothing
I Predict A Riot
Kinda Girl You ARe
Take My Temperature
----
Love's Not A Competition (But I'm Winning)
Oh My God


DSC_0121DSC_0147DSC_0105DSC_0166


Tunti ja vartti riitti setin pituudeksi hyvin, sillä en olisi jaksanut pittailevia ja crowdsurfaavia idiootteja enää kovin paljon pidempään. Mutta oli hyvät bileet, otetaanhan uusiksi joskus! 


Rumours about Kaiser Chiefs being a heck of a live band were true. The lads from Leeds rocked at The Circus right after Anna Calvi's performance at Tavastia - not an easy task to orientate from one atmosphere to a completely different one. Especially when I'm not KC's biggest fan. But the gig was full of sweat, bruises and sore throats, like it was supposed to be.

Old songs had definitely the biggest effect on the audience, which was expected. The Future Is Medieval hasn't sold much or gotten attention almost anywhere, although there are some songs that I like. But nothing like The Angry Mob or I Predict A Riot. Nevertheless people were in ecstasy, Ricky Wilson kept the audience singing and shouting along and yes, his charisma sort of steals the show. But not completely. The only minus from the gig goes to the audience yet again - jumping and rampaging is ok when it doesn't hurt anyone, but it's just not fun anymore when you have to concentrate on avoiding bruises and two-metre guys jumping on you. Grr. Anyway, let's do this again sometime!

No comments:

Post a Comment

Say hello, we'll appreciate it!