10 Apr 2011

100 Kilometriä OuluunBubble julkaisi tällä viikolla 100 parhaan biisin listan ja tartuin toki heti haasteeseen! Itse kokosin listan sillä periaatteella, mitkä 100 biisiä ovat juuri minulle niitä "parhaita", jotenkin merkityksellisiä tai sellaisia, joihin olen rakastunut totaalisesti heti ensikuulemalta. Paras on käsitteenä niin laaja, että sen suurempi miettiminen saisi vain hermot riekaleiksi. Rajoitus "vain yksi biisi samalta esittäjältä" oli todellakin tarpeen, sillä muuten varmaan puolet listasta olisi koostunut The Nationalista, Tori Amosista ja Silverchairista. Spotify heitti kehiin oman rajoituksensa, sillä kaikkia niitä biisejä, jotka olisivat kuuluneet listalle, ei sieltä löytynyt. Mainittakoon esimerkiksi Steven Wilsonin Veneno Para Las Hadas, Placebon Special Needs ja Gary Julesin Mad World (spotifyssa on siitä jokin aivan väärä versio). Tein listan parissa tunnissa, joten siihen on koottu ne biisit, jotka heti tulivat mieleen. Tekisin listaa ikuisuuden, jos alkaisin oikein kunnolla sitä miettimään.Oma listani sai nimekseen "100 Kilometria Ouluun". Ei sen takia, että kyseinen Scandinavian Music Groupin biisi olisi listalla (siellä on yksi toinen) vaan siksi, että nimessä nyt sattuu olemaan luku 100 ja minulla on viime aikoina ollut kova ikävä Ouluun. Sydämeni taisi jäädä tuonne vanhaan asuinkaupunkiini. Noin puolet soittolistasta on nopeampia biisejä, puolet hitaita. Listalta löytyy hyvin paljon sellaisia biisejä, joita on ollut jo aiemmissa soittolistoissa. Minkä sille voi, että juuri ne biisit ovat minusta niitä parhaita. Instrumentaalibiisit jätin täysin tämän listan ulkopuolelle. Ja lista alkaa tietenkin sillä maailmankaikkeuden parhaalla biisillä. Napatkaa ihmeessä haaste, jos haluatte!Bubble made a "100 best songs" -list and I took the challenge too! I made my list in a couple of hours, so it's got those songs that came to my mind right away. I'd never ever get it finished if I really, thoroughly thought about it.

6 comments:

 1. Kantsis ehkä hei laittaa mun nimi linkiksi, ei tota muuten tajua :D

  Mulla on vielä Laurin 100-listan kuuntelu ihan vaiheessa, vaikka oonki hypänny suurimman osan räpeistä yli xD Joten hetki menee, ennenku tää menee kuunteluun..

  ReplyDelete
 2. Bubble, oho joo :D No joo ja ehkä tiiät mun biiseistä suurimman osan :D

  ReplyDelete
 3. Ai niin ja ihana toi kuva Winonasta myös. :)

  ReplyDelete
 4. Ihan mahtavaa että jaksatte listata näitä! Hitto pitäisköhän munkin... Laitan tän nyt mietinnän alle. Mutta kivaa kun on jotain "uutta" kuunneltavaa! :D

  ReplyDelete
 5. tiinanen: Jee :) Tee vain, minä ainakin kuuntelisin! Rakastan tuota kuvaa Winonasta ^__^ Tosin kesti pieni hetki löytää se..

  Mikela: ^__^

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!