25 Oct 2011

French Films @ Tavastia

French Filmsin odotettu levynjulkkarikeikka realisoitui Tavastialla viime keskiviikkoiltana. Meininki oli riehakas, biisit toimivat ja kaikki pitivät enemmän (tai vähemmän) hauskaa*. Setti alkoi vahvasti, mutta hiipui vähän keskivaiheilla - tai ehkä syynä oli se meno, kun jonkun aikaa piti keskittyä ihan muuhun kuin lavatoimintaan. Encore oli kuitenkin taas supertykki, Up The Hill oli eeppisempi livenä kuin levyllä ja viimeiset biisit huuhtelivat kaiken pahan maun (bändistä johtumattoman, toim. huom., vaikka Johannes saattoi vähän yllyttää) suusta pois. Pojista kyllä näkee, että esiintymiskokemusta on kartutettu muuallakin kuin kotimaisissa räkälöissä.

Taannoin bändi ihmetteli sitä, miten kaikki haastattelut kertovat vain yhdestä laulajasta, vaikka päävokalisteja on kolme. Levyllä se ei ainakaan minun korviini kuulu ja muutenkin on äärimmäisen hämäävää, miten Johanneksen, Jonin ja Mikaelin äänet voivat kaikki kuulostaa niin samalta! Menin täysin halpaan ja tajusin asian oikeasti vasta livetilanteessa.

FF on parasta suomalaista hetkeen ja olen hehkuttanut Imaginary Futurea kaikille, jotka vain ovat jaksaneet korvansa lotkauttaa. Nyt siis puheet sikseen ja kuvia kehiin. :)


DSC_0003DSC_0089DSC_0087DSC_0127DSC_0146DSC_0138DSC_0156DSC_0159DSC_0118DSC_0179DSC_0186DSC_0176DSC_0163DSC_0198DSC_0217DSC_0228DSC_0205DSC_0236DSC_0246DSC_0194DSC_0243

* Tässä oli hillitöntä whinea siitä, miten teinit eivät osanneet käyttäytyä, vaan halusivat välttämättä luoda pitin keskelle Tavastiaa aiheuttaen ärtymystä ja horisontaalisia mustelmia vatsamakkaroihin niille, jotka olisivat halunneet vain nauttia keikasta. Hauskaahan todellakin saa pitää, mutta ei toisten kustannuksella. Lopulta painoin tekstin kohdalla deleteä. Keikka oli yleisöä lukuun ottamatta onnistunut, joten unohdetaan ne negatiiviset seikat. :)


At last I saw French Films live! Actually the gig at Tavastia was their record release party. Imaginary Future has been playing a lot from my speakers and I'd been anticipating the gig hugely. The band rocked just as I imagined they would and the evening was full of energy! The only thing that bothered me was the crowd, which was full of teenagers who decided to form a pit in the middle of the small club and get us oldies irritated. We just wanted to enjoy the gig and dance in peace, but instead got bruised and angry. Besides, FF's music isn't something that requires a pit... Oh well, luckily the encore was so good it took all the bad feelings away. Although the band has just released one EP and one full-length album, it has toured over Europe and that shows. There's no uncertainty lying around.

French Films is one of the best newcomers from Finland and I hope a long future for them! A real future, not just an imaginary one. ;)

4 comments:

 1. Coooool. :) Pitää yrittää päästä paikalle, kun bändin esiintyy reilun viikon kuluttua täällä Jyväskylässä.
  Pakko udella vielä, että oletko sopinut kuvamisesta Tavastian tms. tahon kanssa, vai oletko vain muina miehinä (tai siis naisina) kantanut kameran mukaan keikalle & alkanut kuvata?

  ReplyDelete
 2. fairy tale, suosittelen keikalle pyrkimistä! :) En oo sopinut kuvaamisesta mitenkään kenenkään kanssa, yleensä kotimaisten ja/tai pienempien bändien keikoille kameran saa viedä. Ja jos ei saa, niin kyllä siitä joku tulee jossain vaiheessa urputtamaan.. ;) Tietynlaista promoahan kuvat ovat! Sen sijaan megastaroja harvemmin saa kuvailla ilman pressipassia, jollaista en mistään saa, joten niissä täytyy yleensä tyytyä kännykkälaatuun jos siihenkään.

  ReplyDelete
 3. "Tässä oli hillitöntä whinea siitä, miten teinit eivät osanneet käyttäytyä"

  Ihan yhtenä niistä "teineistä" on pakko sanoa että jos tuollaiseen lähdet niin sinun kai on pakko ymärtää että erilaiset ihmiset pitävät hauskaa eri tavoilla.
  Eihän kukaan sinua, tai ketään muutakaan pakottanut seisomaan keskellä villeintä menoa jos et itse siitä nauttinut.

  "Hauskaahan todellakin saa pitää, mutta ei toisten kustannuksella." toimii myöskin toiseen suuntaan, mikä on hyvä muistaa. Luulen voivani sanoa että aika monen henkilön keikkakokemus ei olisi ollut yhtä positiivinen jos sitä olisi vain ollut sallittua seisoa paikallaan liikkumatta.

  ReplyDelete
 4. Anonyymi, tottakai, tekstistäni ei tainnut paistaa läpi se, että en nyt ihan sataprosenttisen tosissani ollut.. ;) En todellakaan vaadi ketään seisoa pönöttämään paikallaan, se nyt olis ihan ääliötä! Ja monesti tunnelmaa varjostaa sekin, jos yleisö ei oo mukana. Se nyt on selvä.

  Mutta musta on vaan vähän eri asia pogoilla niin, ettei vierustovereilla ole mustelmia pitkin kehoa, kuin päinvastaisesti. Tavastiallakaan en ollut "keskellä villeintä menoa", vaan edessä vähän sivussa, ja olin aikamoisessa puserruksessa välillä. Festareilla moinen on lähes väistämätöntä, keskellä viikkoa olevalta klubikeikalta en sitä odottanut.

  Monet keikat läpi kiertäneenä tajuan kyllä että ihmismassa on mikä on, ja että jos alkaa ahdistaa, niin sitten pitää mennä taakse (jos pääsee ylipäätään sinne ihmisten läpi). Mutta kun on alle 160cm, niin arvaa vaan näkeekö takaa yhtään mitään. :P

  ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!