30 Oct 2011

Haven't You Heard

Suomalaisen musiikin viikko päätetään pikakatsauksella muutamaan, jotka olisivat toki ansainneet (usean muun mainitsemattoman ohella) isommankin palstatilan, mutta joille ei tällä kertaa riittänyt aikaa.


Kemopetrol
Laura Närhen äänellä sivelty poppiryhmä ihastutti debyyttilevyllään kymmenisen vuotta sitten. Sen jälkeen laatu hieman laski, tahti hidastui ja bändi hävisi kartalta. Viikko sitten julkaistiin ensimmäinen levy viiteen vuoteen. A Song & Reason on debyyttiin verrattuna (koska ne kaksi muuta ovat jääneet niin vähälle kuuntelulle) keinuvampi, unisempi, vähemmän rock ja kuulostaa todella hyvältä! Parhautta on esimerkiksi Grand Prize/Fireplace, mutta tässä sinkku videoineen.

Delay Trees
Jotenkin olin onnistunut kulkemaan sokkona liian pitkään, vaikka minun olisi pitänyt tajuta Delay Treesin hienous jo hyvin, hyvin kauan aikaa sitten. Viime vuonna tuli ulos debyyttilevy, tämänvuotinen Before I Go Go -EP julkaistiin mp3- ja kasettimuodossa. C-kasettinostalgikkona en voi vastustaa EP'n syötävän söpöä ulkomuotoa! Eikä sisus sekään jää huomioimatta, vaan varastaa sydämen hiipien.


Before I Go Go EP by Delay Trees
 
 
Von Hertzen Brothers
Veljestrio on tänä vuonna noussut kovimmat kotimaiset -listani kärkikahinoihin Stars Aligned -levyn ja eritoten alla olevan biisin myötä. Joulukuussa jokainen levy vedetään livenä neljänä peräkkäisenä iltana Tavastialla. Ja tänään bändi on musamessuilla palloilemassa, sinne mars!
Here's some music you oughta know about. Some old, some new, all worthy of listening on repeat.

2 comments:

  1. Kemopetrol kyllä yllätti hyvin positiivisesti! :) Upea video, ja Laura Närhi kuulostaa välillä aivan Shirley Mansonilta! Ja Delay Trees on ihana ^_^

    ReplyDelete
  2. Parasta Kemoa kyllä hetkeen, mutta emmä Laurasta Shirleytä saa.. :D Delay Trees = <3

    ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!