16 Dec 2011

VETO @ Tavastia & Lutakko

VETO02.09

VETO sai viime viikolla Tavastian, tai ainakin minut, täysin sekaisin. Aivan mahtava keikka! Vielä keikan alkupuolella tuntui, että ei tässä nyt päästä lähellekään Provinssirockin 2009 keikan tunnelmaa, mutta voi kuinka väärässä olinkaan. Keikka vain parani ja parani loppua kohden ja erityisesti ensimmäinen encore (Blackout, You Say Yes I Say Yes ja This Is Not) oli niin täydellinen kuin vain voi olla. Settilista hipoi muutenkin täydellisyyttä, etenkin kun toivomani Shake soitettiin! Minä olin yhtä hymyä koko keikan ja niin näytti kyllä olevan bändikin. Saimme jopa toisen encoren. Pakko muuten mainita Troelsin loistavat tanssiliikkeet, ne olivat ihan parhautta! Videoita keikalta ei valitettavasti ole, joten ette pysty niitä näkemään, mutta paikalla olleet kyllä tietävät mistä puhun.

En ottanut keikalle mukaan mitään muuta kuin korvatulpat ja rahaa taskunpohjalle, jotta maksimaalinen riehuminen olisi mahdollista. Olimme eturivissä keskellä, täysin kiinni lavassa, koska aitaa  (en pidä siitä  aidasta ollenkaan) ei onneksi ollut. Ainut huono puoli siinä oli se, että lavalle sai katsoa niskat kenossa, etenkin kun Troels oli aivan parin sentin päässä. En muista milloin viimeksi olen hyppinyt, tanssinut, riehunut, laulanut ja huutanut keikalla niin paljon kuin VETOn Tavastian keikalla. Ja se tuli todellakin tarpeeseen, vaikka keikan jälkeen vaatteet olivat liimautuneet kaikesta hikoilusta kiinni ihoon ja hengityksen tasoittumista sai odottaa melko kauan. Keikan jälkeinen euforia jatkui vielä siihen asti, kun oli aika painaa pää tyynyyn. Seuraavana päivänä olo olikin kuin jyrän alle jääneellä: selkää särki, hartiat olivat täysin jumissa ja äänestäkin jäi ilmeisesti osa Tavastialle. Mutta keikka tiivistettynä:  "I couldn't be more satisfied than I am right now".

VETO02.04
(photos 1 & 2 by June, more to come..)

 .. Ja sama meno jatkui kahden päivän päästä Jyväskylän keikalla Lutakossa. Settilista oli sama kuin Tavastiallakin (jos muistini ei Tavastian osalta petä, alla oleva settilista on Jyväskylän keikalta), sisältäen 18 biisiä. Biisien järjestys vain oli osaksi erilainen. En osaa sanoa, kumpi keikoista oli parempi, aika tasoissa mennään. Aivan mahtavia siis molemmat!


I saw VETO last week in Helsinki (Tavastia) and Jyväskylä (Lutakko). The setlist was the same at both gigs (if my memory serves me right, the above photo is from the Jyväskylä gig), some of the songs were just in a different order. Both of the gigs were so awesome (especially the encores)! The very first time I saw VETO was in Provinssirock in 2009 and that gig still remains one of the best festival gigs I have ever seen. So it's very very hard to top that but let's just say that both of the gigs last week came close.

4 comments:

  1. Voi miten tutulta kuulostaa nuo tunnelmat! Aika lailla yksi yhteen oli omat fiilikset Lutakon keikan aikana ja sen jälkeen, heiluminen ja fiilistely ei meinannut lakata ollenkaan. Ja Troelsin tanssiliikkeissä oli paikoitellen suorastaan iancurtis-henkistä meininkiä, olin aika myyty. Vau mikä bändi.

    ReplyDelete

Say hello, we'll appreciate it!